Gratis fragt ved køb for over 300 kr

Knapstørrelser, Materiale, Form og Mål samt Vask

Knapstørrelser

Vores knapper bliver lavet i fem forskellige størrelse. For at sikre en konsekvent kvalitet i stofferne, vi bruger, samt for at give jer de mest interessante knapper, har vi valgt udelukkende at bruge Tana Lawn fra Liberty London. Liberty er nærmest synonymt med kvalitet og de fleste kender og elsker deres smukke prints. Vi har udvalgt en håndfuld prints, som vi har gjort tilgængelige som knapper. Men har du et print, du ønsker som knap, så send os mail, så kan vi købe netop det print hjem og producere knapperne præcis til dig.

Vi fører lige nu størrelserne: 24, 28, 30, 32 og 36. Disse størrelser er valgt på baggrund af hvad vi forventer er mest brugt og kan derfor ændre sig med tiden.  Str 24, som svarer til en diameter på 12,5 mm, er den mindste knap, vi laver. Den kan bruges til at udskifte knapper i nogle maskinstrikkede produkter eller skjorter, husk dog at måle den originale knaps diameter inden køb. Hvis du selv strikker, syr eller hækler et produkt og derved selv kan vælge knaphulsstørrelsen, kan det være en fordel med at større knaphul, da det smukke print vil komme bedre til sin ret. Det er vores opfattelse, at stofbetrukne knapper med mindre diameter end 12,5 mm ikke egner sig til at betrække med Liberty prints. 

Vi kender alle Liberty for deres smukke blomsterprints som Capel og Strawberry Thief. Der er desuden en stor række prints med større rapporter og motiver. Vi har forsøgt at udvælge nogle, som giver flotte og ensartede knapper. Men der er enkelte af vores prints, hvor rapporten er så stor, at der kan være en ret stor forskel i knapperne ved de små størrelser knapper. Dette fremgår også på de enkelte produkters side. 

 

Materialevalg

Vi har valgt både at føre bagsider af metal (Aluminium) samt plastik. 
Metalbagsiderne er dem, der har den mest organiske form. De lægger sig tættere mod tekstilet, hvor de skal syes fast. Ud over det er de mindre synlige end den hvide plastbagside. Især hvis dit produkt er med store masker og man derfor vil kunne se bagsiden af knappen, er det værd at overveje, om du helst vil have en hvid bagside eller en metalfarvet. 

Plastikbagsiden har på den anden side et par fordele. Hvis du fx skal påsætte knapperne i et hvidt produkt (fx en dåbskjole eller en smuk lys cardigan), vil de hvide bagsider være oplagte. Plastikbagsiderne er en smule lettere end metalbagsiderne og knappen i det hele vil derfor være lettere og trække mindre i materialet. 

Hvis du skal lave et produkt, hvor knappens bagside kommer i kontakt med huden, vil de føles mindre kolde. 

Vi har lavet en lille videoguide til påsyning af knapperne (Klik Her) og vi opfordrer dig til at overveje, om du har nogle særlige behov i forhold til dine knapper. Om du fx gerne vil sy dem på med øjet vertikalt eller horisontalt og printet derfor skal passe til dette. I så fald send os en besked. Så vil vi gøre vores bedste for at efterkomme dette.

 

Form og Mål

Der er lidt forskel i målene fra plastik til metalknapperne, da broen i sig selv er anderledes. På de 3 billeder med tilhørende tabeller nedenfor forsøger vi at illustrere målene på diameteren, broen samt dybde af knapperne i alle tilgængelige varianter, vi fører. Er du i tvivl om mål eller andet, så skriv til os.

Diameter (cm)
  
 
Bro (mm)
 
 
Dybde (mm)

 

Vask

Ifølge Liberty London kan Tana Lawn vaskes ved 40 grader. Vi har testet knapperne i vask og de holder form og farve ved både uld- som normal vask samt høj centrifugering.